Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μετά την άνετη επικράτηση επί του Γιώργου Παπανδρέου στο β γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ
Στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 67,9% (132.706 ψήφοι) και Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι).

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ:
Ανοίγει μία νέα σελίδα στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Δώσατε ισχυρή εντολή για την αναγέννηση της παράταξη. Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που πήραν μέρος στη διαδικασία. Συγχαίρω θερμά τους συνυποψήφιους μου για τον αξιοπρεπή αγώνα. Τους καλώ όλους να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ.
Δεσμεύομαι για μία νίκη της παράταξης .Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα. Θέλουμε την Ελλάδα της αξιοκρατίας. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι, το ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε και είναι δυνατό, ενωμένο.
Και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με το Νίκο Ανδρουλάκη. Τον συνεχάρη για την νίκη του και του είπε να έχουν συνάντηση να τα πουν από κοντά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Παπανδρέου: Να κάνουμε την παράταξη πλειοψηφούσα δύναμη
Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε τα εξής: Και σήμερα η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών ήταν πολύ μεγάλη. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Νίκο Ανδρουλάκη, οφείλουμε πλέον να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προσδοκίες του κόσμου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να κάνουμε την παράταξη πλειοψηφούσα δύναμη. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν.
Ο Α. Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήρια του και να του ευχηθεί για την ανάληψη των καθηκόντων του. «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».
Παύλος Γερουλάνος: Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ολική επαναφορά
Η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου: Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη.Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης.
Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους.
Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.
Χριστοδουλάκης: “Οι κρίσιμες μάχες είναι μπροστά μας”
Με δήλωση ενότητας ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και τη μαζικότητα της διαδικασίας.
Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης και τόνισε: «Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου προέδρου. Όπως και η ευθύνη».