Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023
Νέοι Καιροί | Neoi Kairoi
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΑΓΡΙΝΙΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΑΓΡΙΝΙΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Neoi Kairoi | Νέοι Καιροί

Κέρδισε το στοίχημα του τουρισμού η Κρήτη – Θα υποδέχεται τουρίστες μέχρι τον Νοέμβριο

27 Σεπτεμβρίου 2021
κατηγορία: Οικονομία
0
Μοιραστείτε στο FacebookΜοιραστείτε στο TwitterΜοιραστείτε στο Google

Στην κορυφή των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά η Κρήτη – η ναυαρχίδα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος – ξεπερνώντας εφέτος και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των κρατήσεων στο νησί. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού κάνουν λόγο για μια χρονιά, που η έναρξη της δεν προμήνυε την παρούσα εξέλιξη και φυσικά χαρίζει χαμόγελα αισιοδοξίας στους ξενοδόχους και όχι μόνο, που κάνουν λόγο για σημαντική κερδοφορία.

Ηδη οι αεροπορικές αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Κρήτη ανέρχονται σε 2,08 εκατομμύρια επισκέπτες, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων. Τούτο σημαίνει ότι όχι μόνο η Κρήτη έχει ξεπεράσει το 50% του 2019, αλλά ελπίζει βάσιμα για σημαντική διόρθωση των τουριστικών μεγεθών της σε σχέση με το 2019, αφού μένουν ακόμα 60 και πλέον ημέρες για να πέσει η αυλαία της φετινής τουριστικής σεζόν για το νησί.

ΣΧΕΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

Θα παραστεί στη κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπ. Παιδείας: Μη προσμέτρηση των απουσιών που οφείλονται στην εποχική γρίπη

Πέντε συμβουλές για να πετύχετε τους στόχους σας το 2023

Υπουργείο Υγείας: Δέκα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων

Η Κρήτη εκτό του γεγονότος ότι πρωταγωνιστεί στην προσέλευση τουριστών, θα προχωρήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με πληρότητα καλοκαιριού. Ο Σεπτέμβριος κλείνει με την πληρότητα να αγγίζει “ταβάνι”, ο δε Οκτώβριος προμηνύεται σε ένα πολύ καλό μήνα για το νησί και ο Νοέμβριος μένει να αποδειχθεί αν θα αποτελέσει έναν μήνα που οι Γερμανοί θα τον σφραγίσουν με την παρουσία τους.

ADVERTISEMENT

“Κανείς δεν υπολόγιζε τον Μάιο και τον Ιούνιο αυτό που θα ακολουθήσει”

Κανείς δεν υπολόγιζε τον Μάιο και τον Ιούνιο αυτό που θα ακολουθήσει τον Ιούλιο στις αφίξεις επισκεπτών, σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος του ΞΕΕ και πρόεδρος των ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανόλης Τσακαλάκης. Είχαμε μια έκρηξη των κρατήσεων από τις 15 Ιουλίου και υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες, όπως θα έπρεπε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλάκης. Στο σημείο αυτό εξηγεί πως το μέγα ζήτημα της εφετινής τουριστικής περιόδου για το νησί ήταν η αναζήτηση προσωπικού. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που γινόντουσαν οι προσλήψεις στα ξενοδοχεία κανείς δεν εγγυόταν για την ομαλή εξέλιξη της χρονιάς στον κλάδο των ξενοδοχείων, απόρροια της πανδημίας και έτσι έστρεψε μεγάλη μερίδα του εργατικού δυναμικού σε άλλες μορφές απασχόλησης. Αυτό είχε σαν συνέπεια να υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία της Κρήτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Υπολογίζεται ότι πανελλαδικα έλλειψαν 130.000 εργαζόμενοι από τα ξενοδοχεία.

“Ο Αύγουστος θύμισε παλιές καλές εποχές “

Σε κάθε περίπτωση η πληρότητα των ξενοδοχείων κινήθηκε τον Αύγουστο στα επίπεδα του 90% – 95%, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα στις ενοικιαζόμενες βίλες και στα αγροτουριστικά καταλύματα. “Ο Αύγουστος θύμισε παλιές καλές εποχές ” τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Ρεθύμνου, Πέπη Μπιρλιράκη και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου οι εταιρίες αυτοκινήτων εξάντλησαν κάθε μέσο που είχαν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που ήλθε στην Κρήτη εφέτος. Στο σημείο αυτό η κυρία Μπιρλιράκη παρατηρεί ότι αυξάνεται ο μεμονωμένος τουρισμός, που δεν επιλέγει να επισκεφτεί την Κρήτη με τουριστικό πακέτο που θα το αγοράσει από έναν διεθνή οργανωτή ταξιδίων.

Ο δήμος Ρεθύμνου διαθέτει 40.000 ξενοδοχειακές κλίνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο βόρειο κομμάτι, όμως και το νότιο μέρος διαθέτει καλά συγκροτήματα, που φέτος παρουσίασαν υψηλή πληρότητα. “Ο κόσμος ήταν πολύς και απλώθηκε στο νησί και την ίδια στιγμή αυξήθηκαν και οι μέρες διαμονής από 7 στις 10 κατά μέσο όρο, σημειώνει η Αντιδήμαρχος.

“Οι κλειστές αγορές της Μεσογείου βοήθησαν την Κρήτη”

Εξηγώντας τους λόγους που «απογειώθηκε» εφέτος ο τουρισμός στην Κρήτη, ο Μιχάλης Βαμιεδάκης της επιχείρησης «Vita Hotels» και του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Deltanet Travel» και πρώην εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης, αναφέρει ότι φέτος οι ανταγωνιστικοί προορισμοί της Μεσογείου (Τυνησία, Μαρόκο, Αίγυπτο) ήταν κλειστοί και για το λόγο αυτό οι μεγάλοι οργανωτές ταξιδίων προώθησαν και στην Κρήτη πολύ κόσμο.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που συνέβη εφέτος στην Κρήτη ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις – εκτίμησε ο κ. Βαμιεδάκης – γεγονός που θα έχει θετικό αντίχτυπο στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς, αλλά και της επόμενης. Αν όλα πάνε καλά το χειμώνα στο μέτωπο της πανδημίας, αυτό θα αποτυπωθεί και στις κρατήσεις του 2022».

“Οι 9 εθνικότητες που κινήθηκαν πιο ανοδικά και από το 2019”

Δίνοντας το στίγμα της εφετεινής τουριστικής χρονιάς, αναφορικά με τις εθνικότητες που επισκέφτηκαν το νησί, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι οι Γερμανοί κατέχουν την πρώτη θέση τον Αύγουστο, ήλθαν περισσότεροι κι από το 2019. Μετά τους Γερμανούς, η προσέλευση των Πολωνών αυξήθηκε κατά 39%, των Αυστριακών κατά 19%, των Ολλανδών κατά 8,44% και των Ουκρανών κατά 136%. Φέτος η άλλοτε δεύτερη αγορά για την Κρήτη, που ήταν η Μεγάλη Βρετανία, είχε πτώση 46% σε σχέση με το 2019 και η Ρωσία 73%. Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ήλθαν 1.722.949 ξένοι επισκέπτες, ενώ από το αεροδρόμιο των Χανίων πέρασαν 365.124 ξένοι επισκέπτες.

“Η Κρήτη επιμηκύνει το τουριστικό προϊόν εως τον Νοέμβριο”

Τα βλέμματα των εμπειρογνομώνων του κλάδου είναι πλέον στραμμένα στο επόμενο δίμηνο. Ο κ. Βαμιεδάκης κάνει λόγο για έναν γεμάτο Σεπτέμβριο, αλλά και Οκτώβριο και για έναν δυνατό Νοέμβριο, καθώς μεγάλες αεροπορικές εταιρίες από Γερμανία, όπως η Condor έχει προγραμματίσει πτήσεις για Νοέμβριο στην Κρήτη.

Στην Κρήτη το καλοκαίρι δεν τελειώνει … με τους φορείς του νησιού να δημιουργούν δρώμενα που ενισχύουν την παραπάνω διαπίστωση. Με στόχο τη συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής αυτής και την παρακίνηση όλο και περισσότερων ανθρώπων να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες με την οικογένειά τους, την παρέα και τους φίλους τους επισκεπτόμενοι εξαιρετικούς Ελληνικούς προορισμούς. Για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (24 – 26 Σεπτεμβρίου) σχεδιάστηκε ένα τριήμερο αθλητικό και ψυχαγωγικό event με ιδιαίτερο χρώμα, κοσμοπολίτικο αέρα και αθλητικό πνεύμα.

Παράλληλα κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 7ου Golden Age Gym Festival στο Ρέθυμνο, μία διοργάνωση που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με την υποστήριξη της European Gymnastics. Λίγο πριν την τελική ευθεία για τη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από 2 – 9 Οκτωβρίου, οι συμμετοχές πλησιάζουν τις 500 από 17 χώρες: Τσεχία, Εσθονία, Ιταλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Λετονία, Ελβετία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Λιθουανία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, αλλά και την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

#TAGS: ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομόλογα: Με άνοδο στις αποδόσεις έκανε «ποδαρικό» το 2023
Οικονομία

Ομόλογα: Με άνοδο στις αποδόσεις έκανε «ποδαρικό» το 2023

Επιταγή ακρίβειας: Από σήμερα έως την Πέμπτη οι αιτήσεις για την εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ
Οικονομία

Επιταγή ακρίβειας: Από σήμερα έως την Πέμπτη οι αιτήσεις για την εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ

Κώστας Σκρέκας: Στα 840 εκατ. ευρώ η επιδότηση ρεύματος τον Ιανουάριο
Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Στα 840 εκατ. ευρώ η επιδότηση ρεύματος τον Ιανουάριο

ΤτΕ: Στα 26,4 εκατ. οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα από Ιανουάριο έως Οκτώβριο
Οικονομία

ΤτΕ: Στα 26,4 εκατ. οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα από Ιανουάριο έως Οκτώβριο

Ροή Ειδήσεων

Αγρίνιο

Νοσοκομείο Αγρινίου: Νεα διαδικασία κλεισίματος ραντεβού

Αγρίνιο

Έκοψε τη βασιλόπιτα η Φιλοτελική Εταιρεία

Ελλάδα

Θα παραστεί στη κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καιρός

Αίθριος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Αγρίνιο

Το πρόγραμμα εορτασμών των Θεοφανίων στο Δήμο Αγρινίου

Καιρός

Θεοφάνεια: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Εκκλησία

Η Ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτη Δαμασκηνού για την εορτή των Θεοφανείων

Ελλάδα

Υπ. Παιδείας: Μη προσμέτρηση των απουσιών που οφείλονται στην εποχική γρίπη

Κόσμος

Δανία: Τρεις λέαινες από ουκρανικό ζωολογικό κήπο μεταφέρθηκαν σε πάρκο άγριας ζωής

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα
Αιτωλ/νία
Αγρίνιο
Κόσμος
Αθλητικά
Υγεία
Εκκλησία
Καιρός

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολιτική
Εξωτερική Πολιτική
Κυβέρνηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τεχνολογία
Επιστήμη
Περιβάλλον
Αυτοκίνητο
Lifestyle

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γενικό
Ναυτιλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γενικό
Εκδηλώσεις
Ιστορικά Αφιερώματα
Τέχνη - Γράμματα

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και μείνε ενημερωμένος για όλες τις σημαντικές ειδήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEOI-KAIROI.GR    |              

Όροι χρήσης   |   Πολιτική Απορρήτου   |   Κέντρο Απορρήτου   |   Επικοινωνία

Copyright © 2021 Νέοι Καιροί / neoi-kairoi.gr. All rights reserved.

Created by

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΑΓΡΙΝΙΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    • ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΤΕΧΝΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΚΑΙΡΟΣ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • LIFESTYLE
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2022 Neoi Kairoi | Νέοι Καιροί - Created by Vasilik Marga.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
Google Analytics
We track anonymized user information to improve our website.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Αποδέχομαι | Αρνούμαι | Κέντρο απορρήτου | Μάθετε περισσότερα σχετικά με την Πολιτική των Cookies