Μία εφεύρεση που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το νερό, (πόσιμο ή υφάλμυρο), και κράμα υλικών και φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού καθώς και για την παραγωγή υδρογόνου ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα. Επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλή τον ερευνητή και εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο που ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών.
Πέτρος Ζωγράφος – Η εφεύρεση που αλλάζει τον κόσμο
O εφευρέτης-ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος και η επιστημονική του ομάδα ισχυρίζονται ότι αν και τα οφέλη -και οι δυνατότητες αξιοποίησης- της εφεύρεσης είναι τεράστια, κάθε φορά που προσέγγιζαν έναν κρατικό φορέα για να συνεργαστούν, η αρχική αποδοχή και ενθουσιασμός έδιναν τη θέση τους στη συνέχεια στην… παγερή σιωπή, σε σημείο απογοήτευσης. Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότητα.
ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Ο Πέτρος Ζωγράφος είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, ερευνητής και εφευρέτης. Γεννήθηκε την 15 Ιουνίου 1955 στον Πειραιά και μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών. Εργάζεται από το 1985 ως ανεξάρτητος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, διαθέτοντας σχετική άδεια λειτουργίας εργαστηρίου κατασκευής και επισκευής ηλεκτρονικών επιστημονικών τεχνικών συσκευών και οργάνων υψηλής τεχνολογίας.
Είναι ένας από τους τεχνικούς πρωτεργάτες της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ελλάδα την δεκαετία του 1990. Σχεδίασε τα συστήματα ακτινοβολιών και εκπομπής προγράμματος πολλών ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών μεταξύ των οποίων οι ΩΧ FM, Super FM, Super Hellas TV, Ελλάδα FM, Νέοι Ορίζοντες FM, Φάρος FM και πολλών άλλων.
Από το 1981 έως το 1986 διατέλεσε καθηγητής Ραδιοηλεκτρολογίας στην Ανωτέρα Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΣΜΕΝ) του Πειραιά και δίδαξε εφαρμογές ηλεκτρονικών συστημάτων στην Τεχνική Σχολή “Αναξαγόρας”. Επίσης δίδαξε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων(ΠΟΣΕΗ).
Έχει ασχοληθεί με την εφεύρεση, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτροφασματικών εφαρμογών, για αρκετές από τις οποίες είναι κάτοχος και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας όπως:
- Στατό μετασχηματιστή εναλλακτήρα μετατροπής του συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος σε εναλλασσόμενο, που παρουσιάστηκε από την εκπομπή “Καινοτομίες” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καράλη.
- Ειδικό μετασχηματιστή ταλαντώσεως τροφοδότησης λυχνιών αερίου.
Aμφότερες οι εφαρμογές των εφευρέσεων δοκιμάσθηκαν με επιτυχία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας, τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Μαζί με τον δικηγόρο Ιωάννη Σπηλιόπουλο έχουν αποκτήσει πρόσφατα (Φεβρουάριος 2013) Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ για μέθοδο και συσκευή ηλεκτρόλυσης ύδατος και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού συχνοτήτων, ενώ έχουν καταθέσει και αίτηση ευρεσιτεχνίας για μέθοδο και συσκευή χρήσης του ηλιακού φάσματος ως πηγή θερμικής ενέργειας που μετατρέπεται σε κινητική.
Το χρονικό της δημοσίευσης
Η τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» έφερε στο φως τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό. Το δεύτερο βήμα το έκανε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών που διοργάνωσε ειδικό επιστημονικό συνέδριο για τη συσκευή που παράγει ρεύμα. Οι πρώτες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Έπειτα από τέσσερις εκπομπές στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή η εφεύρεση του Έλληνα φυσικού Πέτρου Ζωγράφου που παράγει άφθονο ρεύμα από αθώο νεράκι, σε ειδικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Η επιστημονική κοινότητα υποκλίνεται στην εφεύρεση και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου για την καθιέρωση και την αποδοχή της. Όπως αναδείχτηκε, οι δυνατότητες εφαρμογών της εφεύρεσης πραγματικά εκπλήσσουν και ενθουσιάζουν. Αξιοποιώντας την ίδια αρχή λειτουργίας, στη εκπομπή έγινε ζωντανή επίδειξη παραγωγής υδρογόνου από μια μεγαλύτερη σε μέγεθος συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου, το οποίο αξιοποιήθηκε ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα! Ο κινητήρας πήρε… μπροστά, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους επιστήμονες του πάνελ της εκπομπής, αφήνοντας υποσχέσεις και ελπίδες για τη μετάβαση σε ένα εντελώς διαφορετικό – πάμφθηνο και οικολογικό – μοντέλο μετακινήσεων καθώς και θέρμανσης των σπιτιών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κατάλοιπα αυτής της καύσης του υδρογόνου δεν είναι καθόλου ρυπογόνα. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια καθοριστικής σημασίας εξέλιξη: Πραγματοποιήθηκε μία κλειστή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιστημόνων και πολιτικού προσωπικού, για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση. Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τη συσκευή του και αμέσως βρήκε ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό μυστικό» την αρχή λειτουργίας της. Πλέον, έπειτα από την αναγνώριση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, το υπουργείο αναλαμβάνει την εποπτεία της διαδικασίας, ώστε η συσκευή να κατοχυρωθεί ως στρατιωτική πατέντα, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη και την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα θα διαθέσει ειδικό εργαστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό.
Λίγα λόγια για τη μεγάλη εφεύρεση, όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Physics»:
Μέθοδος και συσκευή ηλεκτρόλυσης του ύδατος και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού υψηλών συχνοτήτων οι οποίες παράγονται μέσω ημιτονικών ταλαντωτών και οι οποίες αναμειγνυόμενες, ενισχυόμενες και συνδυαζόμενες καταφέρνουν να διασπούν το ύδωρ στα συστατικά του στοιχεία (υδρογόνο και οξυγόνο) διά του φαινομένου του συντονισμού.
Με κατάλληλους ρυθμούς και βοηθητικούς οπλισμούς επεξεργασίας εισάγονται στις πρωτογενείς συχνότητες που παράγονται από τους ημιτονικούς ταλαντωτές, δευτερογενείς συχνότητες που συνδιαμορφώνουν τη δομή των αρχικών συχνοτήτων, ώστε να επιτευχθεί ο κατάλληλος συνδυασμός συχνοτήτων μέσω αντίστοιχου ηλεκτρονικού κυκλώματος (αποτελούμενου από απομονωτή, μίκτη, διαμορφωτές, ψηφιακούς ελεγκτές συχνοτήτων, κατευθυντικό ζεύκτη, πολλαπλασιαστές και γραμμικούς ενισχυτές). Με τον κατάλληλο συντονισμό αυτών των συχνοτήτων επιτυγχάνεται η δόνηση των μορίων του ύδατος και η διάσπασή τους στα αέρια υδρογόνο και οξυγόνο. Τα αέρια αυτά διαχωρίζονται κατόπιν με ειδικούς οδηγούς διαλογής και το παραγόμενο υδρογόνο οδηγείται μέσω αντίστοιχης ειδικής σύνδεσης στον μηχανισμό παραγωγής ενέργειας για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.
ΠΗΓΗ:hellagen.gr