Μια ακόμα καινούργια σύμβαση υπογράφτηκε προχτές για τη νέα δωρεά του ευπατρίδη επιχειρηματία , υποναυάρχου επί τιμή Πάνου Λασκαρίδη, που αφορά στην εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε μια ακόμα φρεγάτα τύπου «S»του Πολεμικού Ναυτικού . Η σχετική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού , παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικ. Παναγιωτόπουλου .
Η δωρεά αποτελεί εφαρμογή μετασκευής σε τρίτη φρεγάτα έπειτα από ολοκλήρωση με απόλυτη επιτυχία της εγκατάστασης νέων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στις φρεγάτες «Αιγαίον» και «Έλλη»,όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα «Κύκνος». Η συμβαλλόμενη εταιρεία αναλαμβάνει να παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για εγκατάσταση σε ακόμα μια φρεγάτα τύπου «S», συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αριθμού ανταλλακτικών,εργαλείων και υποστήριξης .
Το έργο προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντος 14 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης ( παράδοση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ,εγκατάσταση, εκτέλεση δοκιμών).Το σύνολο δαπάνης, προμήθειας και εγκατάστασης ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ και θα καλυφτεί από τον Πανο Λασκαρίδη, ο οποίος έχει ήδη προσφέρει τρία σκάφη Γενικής Υποστήριξης και ένα Εκπαιδευτικό Ναυτικών Δοκίμων,τα οποία έχουν ενταχτεί στο Στόλο και επιχειρούν με επιτυχία. Είμαστε ευγνώμονες ακόμα μια φορά στον μεγάλο αυτόν ευπατρίδη, Πανο Λασκαρίδη , ως ελληνικός λαός για τις τεράστιες προσφορές του στο ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας. Παράδειγμα προς μίμηση ασφαλώς. Μακάρι να βρει μιμητές και συνεχιστές η αστείρευτη πατριωτική του γενναιοδωρία.